К вопросу о семейной политике - Муканова, М.Ж. (Изд-во КарГУ., 2009)
Мақала отбасы институты мен отбасы саясатына арналған. Автор отбасын жеке жария институт ретінде анықтайды. Қазіргі кезеңде отбасы институтының əлеуметтік маңызы өзгеруде, осыған байланысты автор отбасы институтының мəртебесін көтеріп нығайтуға бағытталған экономикалық, əлеуметтік, заңды, идеологиялық, медициналық шаралардың негізі ретінде мемелекеттің тарапынан терең ойластырылған отбасы саясаты болуы керек деп есептейді. The article is devoted to theme of family institute and it s social and law meaning. Author suppose that family is a privet, publish institute. Social meaning of family have many changes now. And that is why author think that state must have very serious family politic as a system of economical, social, low, medical methods, which will intensive family status.