ПОВЫШЕНИЕ РОЛИ И ЗНАЧЕНИЯ ФАКТОРА «РАБОЧАЯ СИЛА» В РАЗВИТИИ ПРОИЗВОДСТВА - Карибаев, Е.С. (Изд-во КарГУ, 2010)
Адамның дене жəне ой қабілеттерінің жиынтығы ретіндегі «жұмыс күшіне», оның еңбекке қабілеттілігіне анықтама берілген. Кəсіпорындағы еңбек қатынастарын қамтитын мəселелер сипатталған. Еңбек жүктемесінің деңгейіне ықпал ететін факторларға назар аударылған. Еңбектің күрделілігін алдын ала анықтайтын факторлар зерттелген. Determination «labour» is Given as collection physical and mental abilities of the person, his (its) abilities to labour. It Is Outlined circle of the problems, coverring labor relations on enterprise. It Is Spared attention factor, influencing upon level of the labor load. They Are Studied factors, predestining difficulty of the labour.