Сенсорлық ойындар аутист баламен жүргізілетін түзету жұмыстарының тəсілі ретінде - Рымханова, А.Р.; Қыпшақова, М.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада қазіргі заманның өзекті мəселесіне айналып отырған аутизм дерті жайында айтылған. Аутизм немесе аутистік спектрдің бұзылысы бар балалардың негізгі белгілері мен олармен жүргізілетін түзету жұмыстары қарастырылған.Ойын əрекетінің аутистік спектрдің бұзылысы бар балалар үшін маңызы мен сенсорлық ойындардың түрлері баяндалған.Мақаладан осы санаттағы балалармен жүргізілетін сенсорлық ойындардың түрлері мен тəсілдерімен таныса аласыздар.
Keywords: аутизм; түзету жұмыстары; ойын; сенсорлық ойын; сенсорлық сезімдер; заттық ойын іс əрекеті; эмоционалды қатынас