Өндірісті өлкенің жыршысы атанған Мақсұт ақын туралы ой-толғам М.Байсейітовтың 85 жылдығына орай - Каренов, Р.С. (ҚарМУ баспасы, 2012)
XX ғасырдың көрнекті ақыны Мақсұт Байсейітовтың өмірі мен шығармашылығына арналған. Ең алдымен оның Орталық Қазақстанның индустрияландырудағы жетістіктерін жырлаған ақын ретіндегі шығармаларына баға берілген. Ақынның өткір тақырыптарға жазылған поэмалары мен балладалары талданған. Адамдарда кездесетін əр түрлі оғаш қылықтарды өткір əжуалайтын оның сатирикалық шығармаларына көңіл бөлінген. Ақынның ерте қайтыс болуына əкелген оның ауыр өмір жолы суреттелген. Ақынның көп қырлы таланты əлі де толық бағаланбаса да, оның тамаша өлеңдері, поэмалары, балладалары, сатиралық шығармалары отандық поэзия жанкүйелерінің жүректерінде ұдайы сақталатындығы жайлы қорытынды жасалған.
Слово о творчестве поэта Максута Байсеитова (к 85-летию поэта)
Keywords: Мақсұт Байсейітов поэзиясы; сыршыл поэзия; ақынның өлеңі; асыл қазына; талантты очеркист; фельетонист; қайраткер тұлға; талант иесі; лирик ақын; эпик ақын