Евней Арыстанұлы Бөкетовтің ғылыми-танымдық публицистикасы - Амангелдиева, Г.С.; Тофлу, М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
ХІХ ғасырдың соңы мен ХХ ғасырдың басында қалыптасқан қазақ журналистикасының түп-тамыры публицистік ой мен қаламгерлік шеберлікке негізделді. Қоғамды толғандырған, іштен жегідей жеген мәселелерді көтеру арқылы қазақ публицистикасы ел мен жер, тіл мен діл, салт-дәстүр, білім мен ғылым тақырыптарын қамтыды.
Keywords: Евней Арыстанұлы Бөкетов