Қарағанды қаласының суқоймасындағы ластаушы химиялық заттардың құрамын анықтау - Қинаятов, М.А.; Мұқашева, М.А. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақалада қоршаған ортаның жағымсыз факторларының əсерін бағалау, суқойманың беткі суларының, ауыз суының ластануының сараптамалары қарастырылған. Суқойманың құрамы бойынша, ластаушы химиялық заттар бойынша қалдық құрамын сараптау мен жинау жолы арқылы химиялық заттарға идентификация жүргізілді. Қоршаған орта объектілерінің халық денсаулығына əр түрлі аурулар туғызуға қабілеті бар потенциалдық зиянды заттардың тізімі анықталды. Суқойманың ауыр металдармен ластануы байқалды. Жұмыс екі кестемен өрнектелген. Жұмыс қорытындысы зерттеу нəтижелеріне сəйкес келді.
Исследование состава загрязняющих химических веществ Карагандинского водохранилища
The research of composition of polluting chemical things in Karaganda reservuar
Keywords: табиғат ресурстары, ластануы, экономика, аймақтық-өнеркəсіптік кешендер, аймақтар, су сапасы, мыс, хром, никель, кобальт, санитарлық-гигиеналық бағалау.