Жеңіл атлетика:оқу әдістемелік құралы - Абдрахманов, З.А.; Смаилова, А.Ш. (ҚарМУ баспасы, 2016)
Ұсынылып отырған оқу-әдістемелік құралы жалпы жеңіл атлетиканың спорттық жүру,жүгіру,секіру,лақтыру негіздеріне толық сипаттама берілген.Жеңіл атлетикадағы жаттығулардың теориясы және әдістемесінің заңдылықтары мен негіздері және қозғалыс қимылдары мен жылдамдық пен шыдамдылықты дамытуға көңіл бөлінген. Әдістемелік құрал «Дене шынықтыру және спорт» мамандығында оқитын студенттерге, жеңіл атлетикадан сабақ беретін мұғалімдер мен жаттықтырушыларға арналған.
Keywords: Жеңіл атлетика; Спорттық жүру; 110 метр; 100 метр; Фосбери – флоп; Эстафеталық жүгіру техникасы