Оценка реакционной способности флотореагентов по отношению к ионам переходных металлов - Амерханова, Ш.К.; Шляпов, Р.М.; Рахимжанов, К.З.; Рахимжанова, Д.Е. (Изд-во КарГУ, 2010)
Потенциометрлік əдіс көмегімен d-металдар мен калий диалкилдитиофосфат комплекстерінің тұрақтылық константалары анықталды. Кондуктометрлік өлшеу нəтижелерге негізделіп, комплекс құрамы 1:1 екені есептелді. Температуралық тəуелдікке сүйене отырып, маңызды термодинамикалық параметрлер есептелді. Су құрылысының өзгеру негізінен фондық электролиттің əсері мен оның дегидраттық қабілеті түсіндіріледі. Potentio meter the method determines constants of stability of complexes of d-metals with potassium dibuthildithiophosphate. According to results conductivity meter measurements it is revealed, that complexes have structure equal 1:1. On the basis of temperature dependence the important thermodynamic parameters are designed. It is shown, that influence of background electrolyte is expressed in change of structure of water, and also in dehydration to ability.
Keywords: флотореагент; ионы переходных металлов; переходные металлы; реакционная способность; флотация; обогащения метод