Қазіргі жағдайдағы экономикалық жүйелерді дамытудың теориялық негіздері - Хишауева, Ж.Т.; Искаков, A.A. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Қазіргі жағдайда диджитализацияның рөлі едəуір артып келеді, ол əлемдік экономика дамуының басты факторына айналады, өйткені бəсекеге қабілеттілік жекелеген елдер инновациялық банктік технологияларды іске асыру деңгейіне негізделген.Сандық қаржылық экожүйелерді құру құралы ретінде. Бұл ретте қол жеткізу мүмкіндіктеріне байланысты банк клиенттері қызметінің негізгі көрсеткіштері ескеріледі. Интернетке жəне инфрақұрылымды дамытуға, сандық технологияларға тұтынушылық сұраныстың жай-күйіне, осы салада заңнамалық нормаларды қолдану ерекшелігіне, дамуына жаңа технологиялар мен сандық стартаптарға қосымша инвестициялар негізінде жекелеген елдердегі инновацияларды енгізу. Сандық экономика ұғымының анықтамасы, талдау диджитализацияны оны əр түрлі салаларда қолдану дəрежесі бойынша дамыту: қаржы, өндірістік, сауда, əлеуметтік. Əлемдік экономикадағы тұрақтылықтың негізгі факторы жəне ұзақ мерзімді перспективада жоғары бəсекеге қабілеттілік саясат болуы тиіс банктерден жəне басқа қатысушылардан талап ететін тұрақты инновациялар мен инновацияларды енгізу тез жəне түбегейлі шешімдер нарығын құру, көбінесе олардың қаржылық мінез-құлық жəне стратегиялық даму бағыты. Осылайша, тарту көрсеткіштері сандық банкингке қатысушы елдер банктердің осы қызмет түрі үлкен қарқын алып келеді жəне диджитализация қазіргі уақытта əлемдік даму векторы негізгі болып табылады.
Keywords: сандық экономика; диджитализация; интернет-технологиялар; электрондық коммерция; экономиканы цифрландыру