Об одной задаче в разработке многопластовых систем - Мукимбеков, М.Ж. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада бір өлшемді, изотермиялық емес сүзілу есебі екілік əдіспен өңдейтін көпқабатты аномалдық мұнайдың жүйесі зерттелді. Аномалдық мұнайды жай əдістермен өңдеу өте киын, сол себептен актив агенттер арқылы өңдеуі қарастырылды. Есептеу алгоритмі беріліп, нəтижелері арқылы осы процестің талдауы жасалды. In this work the one-dimensional problem of nonithotermal filtration in oil stratums elaboration by secondary method is investigated. Elaboration of anomalous oil by simple methods is hard, therefore in the paper the flooding by active agents is considered. Numerical algorithm for solve this problem is offered. Analysis of this process is given by result of computations.
About one problem in a development of multi-stratum systems