Большевиктер басқарған Коминтерн жəне оның халықаралық аренадағы саясаты (1919–1943 жж.) - Адамбек, Б.К. (Қарму басп., 2014)
Мақалада 1917 жылы Қазан төңкерісінен кейін Ресейде саяси билікке келген большевиктердің III Коммунистік Интернационалды құрып, оны сол кездегі халықаралық аренадағы «дүниежүзілік революция штабына» айналдыру жолындағы əр түрлі əрекеттері кең түрде баяндалды. Осыған байланысты Коминтерннің көптеген елдерде коммунистік партияларды, жұмысшы жəне ұлт-азаттық қозғалыстарды қолдау арқылы, сол мемлекеттерге социалистік революцияны экспорттау саясаты, тыңнан кірістірілген көптеген құжаттар мен деректерге сүйеніп, тарихи объективизм негізінде жан- жақты көрсетілді.
Возглавляемый большевиками Коминтерн и его политика на международной арене (1919–1943 гг.)
Bolsheviks led the Comintern and its policies in the international arena (1919–1943)
Keywords: революция; интернационализм; большевик; көтеріліс; КСРО; халықаралық арена; кеңес; жұмысшы; коммунистік; насихат