Аутизмі бар балаларды оқытуда кешенді əдістерді қолдану - Азанбекова, Г.Т.; Асылова, Р.О. (Қарму басп., 2016)
Мақалада балаларда кездесетін ауытқулардың бірі  ерте жастағы балалар аутизмі қарастырылды. Ерте жастағы балалар аутизмінде балада айналадағы қоршаған адамдармен қарым-қатынасқа түсуде қиындықтар туындайды. Авторлар аутист-балалардың өзінің құрдастары жəне ересек адамдармен қарым-қатынасқа түсуін жақсарту мақсатында жүргізген эксперимент жұмысының кезеңдерін сипаттайды. Экспериментте кешенді түзете-оқыту əдістерін түрлендіріп қолданған. Балалар аутизмін- де кешенді түзете-оқыту əдістерін жəне заманауи технологияларды қолдану баланың жалпы дамуына, құрдастарымен қарым-қатынасына жəне баланың одан əрі дамуына қолайлы əсер ететіндігін эксперимент нəтижесі көрсетті.
Применение комплексных методов обучения для детей с аутизмом
Use of complex methods in teaching children with autism
Keywords: балалар аутизмі; əлеуметтік орта; мутация; патогендік фактор; хромосомалық өзгерістер; глобалды оқыту; сенсорлы интеграциялау; заманауи əдістер; сөздікпен жұмыс; логопедиялық тренажер