Құқықтық мемлекетті қалыптастыру кезеңінде азаматтардың қоғамдық бірлестіктерге бірігу құқығының ерекшеліктері - Билялова, М.И. (ҚарМУ баспасы, 2014)
Мақалада құқықтық мемлекетті қалыптастыру кезеңінде азаматтардың қоғамдық бірлестіктерге бірігу құқығының ерекшеліктері қарастырылған. Аталмыш тақырыпты ашу барысында автор Қазақстан Республикасының заңдары мен конституциялық негіздеріне сəйкес адам жəне азаматтардың саяси құқықтары мен бостандықтарына, қоғамдық бірлестіктердің құқықтық мəртебесіне жəне олардың түрлері мен нысандарына түсінік берген. Сонымен қатар Қазақстан Республикасы азаматтарының бірігу құқығын реттейтін жəне оған кепілдік беретін қазақстандық заңдарды жүзеге асыру үшін бірқатар мəселелерге қатысты ұсыныстар жасаған.
Особенности реализации права граждан на свободу общественных объединений при формировании правового государст
Features of realization of citizens' rights to freedom of association in the formation of the legal state
Keywords: Конституция; қоғамдық бірлестіктер; адам жəне азаматтардың конституциялық құқықтары; саяси жүйе; саяси құқықтар мен бостандықтар