Контекстік тапсырмаларды және жағдаяттық есептерді қолдану арқылы биология, химия сабақтарында оқушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастыру жолдары - Кантарбаева, Г.А. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Химия пәнін оқытуда тапсырмаларды жүйелеп, олардың мағынасын ашуда функционалдық негіздегі тапсырмаларды қолдану оқушыларда біртідеп берік тұғыр қалыптастыратыны анық. Сонымен қатар, оқушылардың өз бетінше жұмыс жасап, алған білімін топтастыруға, оны күнделікті қолдану жағдайына алып келеді. Қарастырылып отырған мақалада биология және химия сабақтарында оқушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастыру үшін берілетін тапсырмалардың түрлеріне мысалдар, олардың маңыздылығы ашу және нәтижесі көрсетіледі.
Keywords: Контекстік тапсырмалар; жағдаяттық есептер; оқушылардың функционалдық сауаттылығын арттыру