Применение метода анализа иерархий к оценке уровня промышленной безопасности на однотипных опасных объектах - Халманов, Х.Ж.; Валиева, Д.Г. (Изд-во КарГУ, 2012)
Қауіпті өндірістік объектілермен жұмыс істейтін мекемелерде өнеркəсіп қауіпсіздігін тиімді басқару үшін қауіпті объектілердің қорғалу жағдайына əсер ететін факторларының өзгеруіне жедел іс-қимыл əрекет ету мақсатында қауіпсіздік деңгейінің мониторингін жүзеге асырып отыру қажет. Ол үшін өнеркəсіп қауіпсіздігінің деңгейін нақты мөлшерлік көрсеткішпен жан-жақты бағалауға мүмкіндік беретін əдістеменің қажеттілігі туындауда. Осы мақсатта мақалада өнеркəсіп қауіпсіздігінің деңгейін бағалаудың априорлы сараптама бағаларға негізделген əдістемелік нұсқасы берілген. For efficient control industrial safety in the organizations maintaining dangerous industrial objects realization is necessary of constant monitoring of a level of industrial safety with a view of fast reaction to change of the factors influencing a condition of security of dangerous industrial objects. For this purpose it is necessary to have a technique allowing comprehensively to estimate a level of industrial safety by a concrete quantity indicator. In given article is given the methodical alternative an estimation of industrial safety of dangerous industrial objects which based on aprioristic expert estimations.
Application of hierarchies analysis method to an estimation industrial safety level on same dangerous objects