Инновацияның теориялық жəне əдіснамалық негіздері - Садықова, П.Т. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада «инновация» ұғымына қатысты əр түрлі авторлардың көзқарасы қарастырылған. Автор оның өзінің эволюциялық дамуында алуан түрлі мазмұны мен нысандары болғандығына назар аударған. Сонымен бірге инновацияның түрлері мен оның белгілері бойынша жіктелуі, функциялары, инновациялық қызметке қандай қызмет түрлерін жатқызуға болатындығы көрсетілген. Инновациялық үдеріс кезеңдеріне назар аударылған. Автордың «инновация» ұғымына қатысты өзіндік пікірі келтірілген.
Теоретические и методологические основы инновации
Theoretical and methodological basis of innovation
Keywords: инновация; инновациялық қызмет; іргелі зерттеулер; ғылыми зерттеу жұмыстары; тəжірибелік-конструкторлық жұмыстарды жүргізу; техника мен технологияны игеру; инновациялық үдеріс; базистік инновациялар; жақсартылған инновациялар; кешенді инновациялар; радикалды инновациялар