Спорные вопросы квалификации хищений ценных бумаг - Тогайбаева, Ш.С.; Тогайбаев, Д.И. (Изд-во КарГУ., 2010)
Қылмыстық кодекстiң баптарында ұрлық деп пайдакүнемдiк мақсатта бөтен мүлiктi, осы мүлiктiң меншiк иесiне немесе өзге иеленушiсiне залал келтiре отырып, айыптының немесе басқа адамдардың пайдасына заңсыз қайтарымсыз алып қою жəне (немесе) айналдыру танылады. Қазақстандағы акционерлік қоғамдар тек қана акция ғана емес, сонымен қатар облигацияларды шығара алады. Автор- лар ресей ғалымдарының бағалы қағаздарды жіктеу бойынша көзқарастарын қарастырып, аталған сұрақтар бойынша өздерінің пікірін білдіреді. In given article questions at issue of qualification of plunders of securities are considered. As plunder in articles of the present Code are understood made with a mercenary motive illegal gratuitous withdrawal and (or) the reference of another's property in favour of guilty or other persons, caused a damage to the proprietor or other owner of this property. Joint-stock companies in Kazakhstan can let out not only actions, but also bonds. Authors consider the points of view of scientists of Russia on qualification of securities. Authors state the point of view on this point in question. Authors consider history of development of the action.