Бастауыш мектепте оқушыларға рухани құндылықты сіңіру - Төлен, М.А.; Абдикалыков, К. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Бастауыш мектеп оқушысы өзін-өзі тәрбиелеуде белсенділік танытатын субьект ретінде «толық» адам болуға ұмтылуы керектігі айтылған.Оқушылардың рухани құндылығы тұқымқуалаушылықпен даритын қасиеттер, қоршаған әлеуметтік орта және арнайы ұйымдастырылған тәрбие арқылы қалыптасатындығы дәлелдене берілген. «Әдебиеттік оқу» пәні мазмұнынан берілген мысалдар қанағатшылдықты ысырапқа жол бермеумен байланыстыра сипаттаған.
Keywords: «Әдебиеттік оқу» пәнінің мазмұны; бастауыш мектеп оқушысы; рухани құндылықтар; «толық» адам; генетикалық қасиеттер; социум; арнайы ұйымдастырылған тәрбие