Қазақ тіліндегі ресми-іскерлік стильдің қалыптасу, даму кезеңдері - Ыбырайым, Ə.О. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада қазақ тіліндегі ресми-іскерлік стильдің, мемлекеттік тілдің қолданылу аясы мен мемлекеттік тілде іс жүргізу үлгілерінің қалыптасу, даму тарихы қарастырылды. Мемлекеттік тілде іс қағаздарын жүргізудің тарихы алты кезеңге жіктеліп, əр кезеңге сəйкес құжаттардың тілдік белгілері мен əлеуметтік қызметі айқындалды. Сондай-ақ елімізде мемлекеттік тілдің қолданылу аясын кеңейтуге бағытталған ресми-нормативтік құжаттарға талдау жасалған. Ол құжаттардың кемшіліктері мен жетістіктері жан-жақты зерттелген.
Этапы формирования и развития официально-делового стиля в казахском языке
Stages of formation and development of official-business correspondence in the state language
Keywords: мемлекеттік тіл; тілдік жағдаят; іс қағаздары; ресми-іскерлік стиль; ресми құжаттар; жолдау; мемлекеттік тілдің қолданылу аясы