РАЗВИТИЕ ХУДОЖЕСТВЕННОГО И ХУДОЖЕСТВЕННО-ПЕДАГОГИЧЕСКОГО ОБРАЗОВАНИЯ В КАЗАХСТАНЕ - Золотарева, Л.Р. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада Қазақстандағы 1920 жж. бастап қазіргі кезге дейінгі эстетикалық тəрбие, көркемдік, көркемдік-педагогикалық білім берудің ретроспективті сараптамасы беріледі. Бұндай тəрбиенің жəне білім берудің қалыптасуы мен дамуы Қазақстандағы кəсіби бейнелеу өнерінің даму жəне ұлттық көркем мектептің қалыптасу кезеңімен қатар жүзеге асқан. Білім берудегі этномəдени құрамына ерекше назар аударылды. Жаңашылдық аспектісінде көркем-педагогикалық бейіндегі мамандарды дайындау бойынша жетекші оқу мекемелерінің жетістіктері талданды. Қазақстанның көркемдік мəдениеті бойынша заманға сай мектеп бағдарламасы қарастырылады.
Keywords: Казахстан; развитие художественного образования; развитие художественно-педагогического образования