Цифрлық экономикаға арналған инфокоммуникациялық технологиялар - Тиштықбаева, А.Ж.; Шакмурат, У.Н.; Сеитова, Қ.А. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2021)
Мақала "цифрлық экономика" ұғымын және оның 21 ғасырдағы ақпараттық- коммуникациялық технологиялармен байланысын экономикалық теория мен мемлекеттік басқару тәжірибесі тұрғысынан қарастырады. Цифрлық экономиканың мазмұны мен құрылымдық құрамы, аспаптық база және ақпараттық мазмұны сипатталған. Қазақстанда цифрлық экономиканы енгізудің қазіргі жағдайы және одан әрі пайдалану перспективалары: өнеркәсіпте, мемлекеттік және әлеуметтік қызметтер саласында; Қазақстан экономикасын цифрландырудың артықшылықтарын сипаттайтын нақты объектілердің мысалдары келтірілген.
Keywords: цифрлық экономика; ақпараттық-коммуникациялық технологиялар; цифрлық компания; экожүйе; цифрландыру стратегиясы