Становление и современное состояние системы повышения квалификации учителей - Макарихина, И.М. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада қазіргі педагогика саласында көрсетілген білім дамуының спецификасы баяндалған. Еліміздің білім саласындағы халықаралық ынтымақтастықтың қазіргі жағдайына қысқаша баға берілген. Екіншіден, орта жəне жоғары білімі бар адамдардың білім беру кеңістігінде жүзеге асырылатын халықаралық ынтымақтастықтың қазіргі түрлері үнемі көбеюде, сондай-ақ формалары жəне университеттер іс-əрекетінің басты бағыттары жайлы айтылған.
Keywords: повышения квалификации учителя; современное состояние системы; становление состояние системы