Спорт – салауатты өмір салтының кепілі - Абугалиев, Б.Н.; Кусаинов, Б.М.; Кусаинов, Д.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Жалпы мақалада адам денсаулығына спорттың пайдасы және оның қажеттілігі туралы жазылған. Балаларға жас кезінен спортпен айналысуға, өсіп келе жатқан тұлғаның дұрыс қалыптасуына пайдасы айтылған. Жасөспірімдер арасында жаман әдеттерден аулақ болуға, әлеуметтік желілерде көптеген уақыттарын өткізбей спортпен айналысуға шақырады. Ғылым мен техниканың дамыған заманында салауатты өмір салтын адамзат өздері қалыптастырып, олға лау керек.
Sport is the key to a healthy lifestyle
Keywords: спорт; денсаулық; салауатты өмір салты