Ерекше білім беру қажеттіліктері бар бастауыш сынып оқушыларын оқыту əдістері - Сарсембаева, М. С.; Купелдеева, А.А. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада инклюзивті сыныптағы мұғалімнің жұмыс əдістері қарастырылған. Мүмкіндігі шектеулі балалармен жұмыс істейтін мұғалімдерге ұсынылатын кейбір əдістер сипатталған. Балаларды жалпы білім беретін мектепте инклюзивті оқытудың артықшылықтары негізделген.
Keywords: инклюзия; инклюзивті оқыту; мүмкіндігі шектеулі балалар; оку максаттары; əдістері мен əдістері; жеке бЫм беру багдарламасы; жеке оку жоспары