Орыс сыныптарында қазақтың əдет-ғұрып, салт-дəстүрлерін оқыту - Сəдуақас, Б.Қ.; Ысқақов, М.Р. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақала авторлары қазіргі таңдағы шешуі күрделі мəселелерді алға тартып, өзіндік ұсыныстарымен қоса, іс-тəжірибелік, əдістемелік кеңес құруды жөн көрген. Қазақтың халық ауыз əдебиетін арнайы оқулық ретінде оқытып, оның оқушыларға тіл үйретуде зор көмегі тиетініне сеніммен қарайды. Қазақтың əдет-ғұрып, салт-дəстүріне байланысты ашық семинар сабақ жүргізуді үлгі ретінде көпшілікке тарту еткен. Тіл үйретуге басқа пəндердің көмегі тиіп, мəселен, Қазақстан тарихы, геогра- фиясы қазақ тілінде жүргізілуін қалайды. Қазақтың бай салт-дəстүрі мен əдет-ғұрыптарын əрбір ұлт өкілі білуге тиіс екендігін жəне олардың білуге міндетті екендігін басып айтқан. Тіл үйрету мəселесі жалпы халықтық деңгейде жүргізілу керектігіне тоқталған.
Изучение казахских традиций, обрядов в русских классах
Keywords: қазақ халқы; ауыз əдебиеті; орыс мектептері; қазақ тілі оқулықтары; модуль көлемі; қазақ тілін меңгерту; қазақтың əдет-ғұрпы; қазақша нұсқалар; сабақ үлгілері; пəн мұғалімі; ежелгі дəстүр