Инновациялық технологияның бір элементі ретіндегі қашықтықтан оқыту технологиясы - Қосыбаева, Ұ.А.; Кервенев, Қ.Е. (ҚарМУ баспасы, 2013)
Білім саласында қашықтықтан оқыту технологиясын қолдану жаңа мүмкіндіктер туғызуда. Мақалада желі арқылы жүзеге асырылатын бұл технологияның мүмкіндіктері қарастырылды. Сонымен бірге инновациялық технологияның тиімділіктері талданып, қашықтықтан оқыту технологиясын құру ережелері сипатталған. Ақпараттық технологиялармен оқытудың ұтымдылығы мен қашықтықтан оқыту үрдісін аутоматтандыру үшін қажетті компоненттер айқындалды. Желіде өткізілетін сабақ түрлерінің айырмашылықтары мен артықшылықтары көрсетіліп, мазмұны жағынан толық ашылып, баяндалды.
Дистанционная технология обучения как один из элементов инновационной технологии
Remote technology of training as one of elements of innovative technologies
Keywords: қашықтықтан оқыту технологиясы; желілік технология; инновациялық технология; ақпараттық технология; оқыту үрдісі; аутоматтандыру; компоненттер; сабақ түрлері; дəстүрлі əдістер; ақпараттандыру