Активизация словообразовательных моделей окказиональных языковых единиц в пространстве художественного текста - Исенова, Ф.К. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада окказионалды сөздердің (зат есімдердің, сын есімдердің, етістіктердің), өнімді / өнімсіз жұрнақтар мен сөзжасам тəсілдерінің семантика тұрғысындағы қызметінің негізгі мəселелері қарасты- рылады. Зерттеу белгілі ресей ақыны Белла Ахмадуллинаның поэтикалық мəтіндері материалында жүргізіледі. Мəтіндегі окказионалдылықтың табиғатын зерттеу ақынның жекелік-авторлық əлемі кар- тинасының ерекшеліктерін көруге мүмкіндік береді. The article is devoted to the basic processes of function of nonce words (nouns, adjectives, verbs) in poetic texts in the from the point of view of semantics, productiveness / non- productiveness of using affixes, and also of ways of word-formation of occasional units and so on. The research of occasional language units is carried out on the material of poetic texts of famous Russian poet Bella Achmadullina. Research of character of occasional units in text enables to show features of Individual Picture of World.
Keywords: пространство художественного текста; языковая единица; связь между языками; активизация; словообразовательный модель; окказиональная языковая единица