Физика пәнін оқытуда python бағдарламалау тілін пайдалану - Тулегенова, А.К.; Дуйсенбаева, А.К. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
Python бағдарламалау тілі өзінің қарапайымдылығы мен кең мүмкіндіктерінің арқасында физика пәнін оқытуды тиімді етіп, оқушылардың теориялық білімдерін тәжірибеде қолдануына мүмкіндік береді жәнеде нәтижеге бағыттайды. Python-ның ғылыми есептеулер, мәліметтерді өңдеу, модельдеу салаларында қолданылуы оның физика пәнінде әртүрлі есептерді шешу үшін пайдалы құрал екенін көрсетеді. Мақалада Python тілінің физика пәнінде қолданудың бірнеше бағыттары сипатталады.
Keywords: python; физика; физикалық есептер; физикалық модельдеу; график