Қазақ тілін оқытудың этномəдени жəне əлеуметтік-лингвистикалық мəселелері - Құрман, Н.Ж. (ҚарМУ басп., 2016)
Мақалада қазақ тілін оқыту, оның этнолингвистикалық жəне əлеуметтік-лингвистикалық мəселелері қарастырылды. Мемлекеттік тілді оқытудың қазіргі кезеңдегі басты бағыттарының бірі ретінде этносаралық мəдениеттің қалыптасу жолдары айтылады. Қазақ тілін оқытуда оның кумулятивтік функциясын пайдалану жолдары сөз етіледі. Қазақ тілін оқытудың лингвомəдениеттаным жəне коммуникативтік технологиялары жəне оларды қолдану ерекшеліктері талданды. Қазақша еркін сөйлеу үшін қазақы коммуникативтік мінез қалыптастыру керек.
Этнокультурные и социолингвистические проблемы обучения казахскому языку
Ethnic-cultural and social linguistic problems of training in Kazakh language
Keywords: қазақ тілін оқыту; этнолингвистика; əлеуметтік лингвистика; кумулятивтік функция; лингвомəдениеттаным; коммуникативтік технология; қазақы коммуникативтік мінез