Инклюзивті білім беру саласын дамытуда инклюзивті білім беру кеңестік-тəжірибелік орталықтың өзара үлесі - Тебенова, Қ.С.; Туганбекова, К.М.; Олексюк, З.Я. (ҚарМУ баспасы, 2015)
Мақалада Қазақстандағы инклюзивті білім беру саласын дамытуда жоғары оқу жанында ашылған инклюзивті білім беру кеңестік-тəжірибелік орталықтың қызметі, мақсаты мен міндеттері қарастырылады. Инклюзивті жағдайында оқыту, инклюзивті білім беру жүйесі барша балаларға əлеуметтік өміріне белсене 303 қатысуға, сол сияқты барлық балалардың тең құқығын анықтап, қоғамның іс-əрекетіне қатысуға зор мүмкіндік беретін арнайы жүйе.
Keywords: инклюзия; инклюзивті оқыту; инклюзивті білім беру жүйесі; мүмкіндігі шектеулі; ерекше қажеттілік