Роль личности в установлении субъекта преступной деятельности - Сембекова, Б.Р. (Изд-во КарГУ., 2009)
Қылмыстық іс-əрекеттің субъектін анықтау қылмыскер тұлғасының жеке қасиеттерін зерттеумен байланысты. Қылмыс субъекті мен қоршаған орта арасындағы өзара қатынас қылмыстық іс-əрекет механизмінде тұрақты өзара қатынас нысандары болып табылады. Ол нысандар тұлғаның белсенділігінің жеке қасиеттерінде көрініс табады. Establishment of the subject of criminal activity it is caused by research of properties of the person of the criminal. Interconditionality is reflected in the mechanism of criminal activity by steady forms of interaction of the subject with environment, being shown by individual properties of personal activity.