Болашақ шетел тілі мұғалімінің кəсіби біліктілігінің ерекшеліктері - Тлеужанова, Г.К.; Маденятова, А.М. (ҚарМУ баспасы, 2015)
Мақалада ЖОО-да білім алу барысында студенттерді кəсіби дайындаудың ерекшеліктері қарастырылған. Жаңа буын лингвист-мамандарының кəсіби құзіреттіліктерін қалыптастыруға зейінбөлінген: шетел тілін меңгеру, этнографиялық жəне лингвоелтанушылық білімдер, тіл тасушылардың эмоцияларды, мимика, дене қимылдарын қолдануды иемдену дағдылары, оқытылатын тіл елдерінің мəдени мұрасын қолдана білу жəне т.б.
Keywords: кəсіби; кəсіптік дайындық мəселелері; шетел тілі; лингвист-студент; факторлар; болашақ маман; білім берудің негізгі мақсаты