Энтропийные модели в разведочной геофизике - Маусымбаева, А.Д.; Портнов, В.С. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада энтропия мен ақпарат сұрақтары қарастырылған. Ақпараттық қасиеттер əр түрлі əрекеттесулерге тəн екені көрсетілген. Энтропия əдістері геофизикада қолданылыс тапқан. Минералдың қарапайым қоздыру энтропиясы есептелген. Магнитті барлау, электр барлау жəне т.б. барлаулардың геофизикалық мəліметтерін талдау үшін энтропия əдісі қолданылған. Тəжірибелі мағлұматтардың модельдермен келісімі талқыланған. Entropy and information questions are considered. It is underlined that information properties are inherent in any interactions. The problems of entropy methods in geophysics are considered. Entropy of elementary excitations in minerals is calculated. The entropy method is applied to the analysis of the geophysical data magnetic prospecting, electro investigations and others. The consent of models with experimental data is discussed.
Entropy models in prospecting geophysics