Арқалы жырдың кең сабазы Орынбай ақын Туғанына 190 жыл толуына орай - Каренов, Р.С. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада XIX ғасырдың əйгілі ағартушы ақыны Орынбай Байқожаұлының өмірі мен қызметі зерттел- ген. Əр түрлі түпнұсқа деректерін талдау нəтижесінде оның дүниеге келген жəне дүние салған уақыты нақтыланып, шыққан тегі анықталған. Қазақ халқының мақтан тұтар ұлының шығармашылығына қысқаша баға берілді.
Жизнь и творческая деятельность выдающегося акына Орынбая К 190-летию со дня рождения
Outstanding akin Orynbay Due s190 anniversary of his birth
Keywords: əншілік дəстүр; ақындар шығармашылығы; айтыс өнері; жыр-толғаулар; ойын-сауық; əзіл-оспақ өлеңдер; өнер сайысы; жыр жүйріктері; талант иесі; айтыс ақыны