Ғаламның тілдік бейнесіндегі қазақтың көркемдік танымы - Сейілхан, А.Қ. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақалада қазақ халқының адам санасындағы көрініспен тығыз байланысты көркемдік танымындағы ғаламның тілдік бейнесі сөз болады. Əрбір ұлт ғаламның бейнесін сол халықтың географиялық, этнографиялық, тілдік-мəдени мəнімен байланысты сипаттап, көрсете алады.
Казахское художественное познание в языковой картине мира
Keywords: тіл; ойлау сана; ғаламның тілдік бейнесі; тіл мен сана; сөз өнері; тілдің мəні; қоршаған орта; шындық болмыс; адамның əлемді тануы