Білімді интеграциялау және пәнішілік байланыстар жүйесі - Таджибаева, Ж.А.; Қалабай, Д.; Масат, Ж. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Бұл мақалада білімді интеграциялауды, әдістер мен іс-әрекет алынатындығын және ғылымның әр түрлі салаларындағы білімді кіріктірудің бастамасы пәнішілік байланысты жүзеге асыруы қарастырылады. Сондай-ақ пәнішілік байланыстар арқылы оқытудың білімділік, дамытушылық және тәрбиелік мақсаттарының нәтижелі болуына тікелей ықпал жасауға болатынын, оқушылардың ұғымдар арасындағы логикалық байланыстарды тағайындай білуге үйренетіндігін және соның салдары ретінде олардың интеллектуалдық қабілеті, логикалық, диалектикалық, алгоритмдік ойлауы дамитындығын анықтайды.
Keywords: бастауыш сынып; интерграция; пәнішілік байланыс