Қазақ тіліндегі алғашқы іс қағаздарындағы терминдік атаулар - Рапишева, Ж.Д.; Төленова, С.А. (ҚарМУ басп., 2013)
Мақалада қазақ тіліндегі іс қағаздарының алғашқы үлгілері мен олардың тілдік ерекшеліктері қарастырылды. Зерттеу еңбектеріне сүйене отырып, ресми іс қағаздарының алғашқы түрлері көне дəуірлерден бастау алатыны сөз болып, тұңғыш қазақ газеттерінде басылған қатынас қағаздары мен құжаттардың тілі қазіргі қазақ тілімен салыстырыла талданды. Қазақ іс қағаздар тілінің қалыптасу кезеңдерін көрсететін түрлі тілдік фактілер келтіріліп, қазақ тіліндегі алғашқы іс қағаздарында кездесетін терминдік атаулар мен қолданыстар сипатталды.
Терминоупотребление в первых образцах казахских деловых бумаг
The use of the terms in the first samples of the Kazakh official papers
Keywords: іс қағаздары; іс қағаздарының алғашқы үлгілері; іс қағаздарының түрлері; іс қағаздарының тілі; ресми құжаттар; терминдік атаулар; терминдік қолданыстар