Өмірін күреспен өткізген Алаштың ардақты арысы туралы құнды зерттеу - Жұмағали, З.; Қазбеков, Т.Б. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Алашорданың танымал қайраткері Имам Əлімбековтің өмірі мен шығармашылық жолы осы мақалада жан-жақты көрсетілген. Алашорда қозғалысының көсемдері: А.Бөкейхановпен, А.Байтұрсыновпен, М.Дулатовпен, А.Ермековпен, М.Жұмабековпен байланыстары ашылып көрсетілген. И.Əлімбековке танымал саясаткер, философ, журналист, тарихшы, педагог ретінде баға берілген.
Ценное исследование о неутомимом борце, лидере Алашординского движения
Research about the leader of alashorda movement
Keywords: Алаштың ардақтысы; Алаш партиясы; ұлт қайраткері; танымал тұлға; сындарлы саясаткер