Қазақстан Республикасында жанама салықтар жүйесінің қалыптасуы жəне дамуы - Ақбаев, Е.Т.; Абаев, А.А.; Тағаева, В.З. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада нарықты экономика жағдайындағы салықтар жүйесінің рөлі мен маңызы қарастырылған. Жанама салықтардың мəні ашылып көрсетілген. Жанама салықтар жүйесін зерттеуде ілімдік көзқарастар талданған. Жанама салықтардың маңызды бөлігі болып табылатын қосымша құн салығына ерекше көңіл бөлінген. Қосымша құн салығының мөлшерлемелерінің өзгеру кезеңдері көрсетілген.
Формирование и развитие системы косвенных налогов в Республике Казахстан
The formation and development of the system of indirect taxes in the Republic of Kazakhstan
Keywords: салық; салықтар жүйесі; жанама салықтар; қосымша құн салығы; мөлшерлеме; өзгеру; кезеңдер