МЕТОД ФИКТИВНЫХ ОБЛАСТЕЙ ДЛЯ ДИФФЕРЕНЦИАЛЬНОГО УРАВНЕНИЯ ЧЕТВЕРТОГО ПОРЯДКА - Искаков, С.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Төртінші ретті теңдеудің шешімі үшін фиктивті облыстар əдісімен екі жақты бағалар келтірілген жəне негізделген. Жуық шешімнің дəрежелік қатарға жеткілікті аз параметрі бойынша жіктелуі қолданылады. Алынған екі жақты бағалар арқылы дəл шешімді жоғарыдан да, төменнен де бағалауға болады. Ричардсонның экстраполяциясын қолдануы жуық шешімнің дəлдігінің ретін жоғарлатады. In the article bilateral estimations for the decision of the biharmonic equation are resulted and proved. Decomposition of the approached decision in degree a number by small parameter is used. The taken mutual marks let to valuation exact solution as on the up and as on the down. Using Richardson` s extrapolation makes higher order exactlyes of approach solution.