Тоталитарлық тəртіп жағдайындағы Ақжан Машановтың қоғамдық-ғылыми қызметі - Смағұлов, Н.Б. (ҚарМУ басп., 2010)
Мақалада автор Ақжан Машановтың тоталитарлық тəртіп жағдайындағы атқарған қоғамдық-ғылыми қызметіне дұрыс баға беруге тырысады. Қатал уақытқа қарамастан өзінің туған халқының болашағы үшін күрескен көрнекті қазақ ғалымының қызметін бағалап, ол оны тарих ғылымының өзекті мəселелермен ұштастырған.
Общественно-научная деятельность Акжана Машанова при тоталитарном режиме
Scientific activity of Akzhan Mashanov during totalitarian regime
Keywords: коммунистік партия; Кеңес одағы; тоталитарлық; Ленинград ісі; дəрігерлер ісі; Ақжан Машанов; əл-Фараби; Қаныш Сəтбаев; сталиндік социализм; əміршіл-əкімшілік