Қазақстанның қоғамдық-саяси тарихын зерттеудегі «Ақ жол» газетінің дерек ретіндегі рөлі - Наурызова, К.К.; Исабек, Б.Қ. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2022)
Мақалада кез келген бір тарихи мəселені зерттеу барысында тарихи жазба деректерінің кешенді түрі ретінде мерзімді басылым материалдарының маңыздылығы анықталған. Авторлар тарихи деректер жүйесіндегі мерзімді басылымдардың орнын анықтау мəселесіне қатысты көзқарастарды қарастырған. ХХ ғ. 20-шы жылдарындағы Қазақстанның қоғамдық–саяси тарихын зерттеу барысында қосымша тарихи дерек көзі ретінде «Ақ жол» газетінің рөлі мен маңыздылығы зерттелген. Сонымен қатар «Ақ жол» газетінің беттерінде жарық көрген бірқатар мақалаларға талдау жасау арқылы газеттің дерек ретіндегі мəнін анықтаған.
Роль газеты «Ак жол» как источника в изучении общественно-политической истории Казахстана
The role of the «Ak Zhol» newspaper as a source in the study of the socio-political history of Kazakhstan
Keywords: «Ақ жол» газеті; мерзімді басылым; Қазақстан тарихы; тарихи дерек; деректану