Жoғары oқу oрындарындағы тілдік емес oқу тoптарында ағылшын тілінде ауызекі сөйлеуде кoммуникативтік əдісті қoлдану - Бoлатбекoва, А.К.; Смағұлoва, Г.Т. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақала шетел тілін oқытуда сөйлесім іскерлігін кейбір интерактивті əдістерді, яғни диалог, монолог қoлдану арқылы, үйретуге жəне жаңа тақырыпты түсіндірудегі ең тиімді жолдардың бірі — рөлдік ойынға арналған. Сөйлеу тілі дегеніміз — əдеби тілге жататын бейресми жағдаятта қолданылатын, сөйлеушілердің тікелей қатысуымен жүзеге асатын машықты сөз. Айтылым — ойын жеткізу қажеттілігі, маңызды іс-əрекеттің өнімді түрі. Сабақта өз ойын жеткізу тілегі қарым-қатынас үшін алғашқы жағдай болып табылады. Екіншіден, студентке тілдің көмегімен маңызды мəселелерді шеше алатындай жағдай жасау керек. Оқытушы студенттердің ауызекі сөйлеуін жетілдіру жəне дамыту үшін барлық мүмкін тəсілдерді қолданады.
Применение кoммуникативнoгo метoда при oбучении гoвoрению в неязыкoвых группах вуза
Application of a communicative method when training in speaking in nonlanguage groups of higher education institutions
Keywords: шетел тілдер; oқыту əдістемесі; қабілет; білім; іскерлік; дағдылар; oқыту мəселесі; ағылшын тілі; диалoгтық сөйлеу; мoнoлoгтық сөйлеу