Ахмет Байтұрсыновтың көсемсөзіндегі білім мəселесі - Қожақметова, Ə.Т. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақалада əйгілі ғалым, əдебиеттанушы, тілтанушы «Ахмет Байтұрсыновтың көсемсөзіндегі білім мəселесі» қарастырылды. Ұлт ұстазының қазақ көсемсөзін қалыптастырудағы ерен еңбегі зерттеушілік тұрғыда зерделенді. «Қазақ» газетінде редактор бола жүріп Ахаң басылым бетінде халықты ағарту саласындағы мəселелерді жан-жақты талқылады. Өткен ғасырдың басында білім беру ісі қазақ оқығандарын қатты толғандырған мəселе болса, оған қатты шырылдап, қараңғыдан шығар жол іздеген Ахмет Байтұрсыновтың ұлт болашағы жолында жасаған қызметі сараланды.
Проблема знаний в публицистике Ахмета Байтурсынова
Keywords: XIX ғасырдың соңы; ХХ ғасыр басы; қазақ баспасөзі; қазақ халқы; қазақ публицистикасы; жанр түрлері; публицистика; ұлттық мемлекет; ұлттық тəуелсіздік; қоғамдық- əлеуметтік ой-пікір; ағартушылық көсемсөз; теңдік идеясы; қазақ баспасөзі; проблемалық мəселе