Бастауыш мектепте «Информатика» пəнін оқытудың маңыздылығы - Шəушекова, Б.Қ.; Дəлелхан, Б. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада бастауыш мектепте оқытылатын информатика пəнінің рөлі, ақпарат туралы алғашқы түсініктерін қалыптастыру, компьютермен жұмыс жасау жолдары баяндалған. Авторлар бастауыш сынып мұғалімдерінің сабақты қызықты өткізу, бастауыш мектеп оқушыларының сабаққа деген қызығушылықтарын көтеру мəселесін қарастырған. Білім беру жүйесіне үлкен өзгерістер алып келген ақпараттық-коммуникациялық технологияның түрлері мен құралдары сараланған. Оқушылардың танымдық қызығушылығын қалыптастыру мазмұнын анықтауға негіз болатын оқытудың жалпы дидактика негіздерінің тиімді жолдары көрсетілген.
Значимость обучения предмету «Информатика» в начальной школе
The significance of the teaching of the subject «Informatics» in primary school
Keywords: ақпараттық технология; бастауыш мектеп; информатика; ақпараттық-коммуникациялық технология; компьютер; кіші мектеп жасындағы балалар; компьютерлік технология; информатика курсы; бастауыш сынып мұғалімі; ойын