АВТОМАТИЗАЦИЯ РАСЧЕТА ПЛОСКИХ ЭЛЕМЕНТОВ КОНСТРУКЦИЙ С ОТВЕРСТИЯМИ - Самойлова, И.А. (Изд-во КарГУ, 2009)
Мақала ақырлы элементтер əдісі арқылы ойықты конструкцияның жазық элементін есептеуді автоматтандыруға арналған. Конструкцияның жазық элементінің есептеу алгоритмі ұсынылған. Квадрат жəне дөңгелек жазық ойықты элементтердiң кернеулiк жəне деформациялық күйлерi анықталған. This article is devoted to automation of calculation of plane structural elements with holes of finite element method. The algorithm for calculating planar element design. Identified stress and strain state of rectangular and circular planar elements with holes.