Lego қүрастыру және оның баланың дамуындағы рөлі - Амержанова, Д.С; Қыяқбаева, Ү.Қ (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Бұл мақалада заманауи білім беру технологиясына арналған-ЬЕОО құрастыру технологиясы, атап өтілген баланың танымдық қызығушылықтарын қалыптастыруға ықпал етеді, шығармашылық -зияткерлік дағдыларын қалыптастырады.Мақалада LEGO технологиясы туралы, анықтамасы, осы жүйенің артықшылықтары жайлы жазылған. Сонымен қатар мектеп алды топ балалардың шығармашылық-зерттеушілік дағдылары және құрастырудың түрлері мен формалары, робототехника мен Іедо конструкторлары туралы ақпарат берілген, балалардың құрастыру біліктері мен дағдыларын дамыту жағдайлары ашып көрсетілген.
Keywords: LEGO құрастыру; дағды; мектепке дейінгі білім; білім беру; робототехника; ғылыми-техникалық білім; технологиялық шығармашылық