Криминалистическое обеспечение процесса распознания диапазона и динамики существенных нарушений в уголовном судопроизводстве - Зорин, Р.Г. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақалада қылмыстық сот өндірісіндегі мəнді ақаулықтарды тану мəселелері қарастырылады. Сондай- ақ қылмыстық іс жүргізушілік құқықтық қатынастар саласындағы мəнді ақаулықтары мен олардың теріс жақтарына ықпал ету өрісінің жəне динамикасының заңдылықтары зерттеледі. Мəнді қылмыстық іс жүргізу ақаулықтарының динамикасының қалыптасуына ықпал ететін себептер мен шарттар, сонымен қатар олардың орнын толтыруға бағытталған шаралар анықталған. The problems of considerable violations’ recognition in criminal proceedings are viewed in the article. The author investigates regularities of the dynamics and range of considerable violations’ influence and its law consequences in criminal proceedings. Also are determined the reasons and conditions which contribute to forming of considerable violations’, as well as measures directed on removal of them.