MS Excel бағдарламасын қолданбалы есептерді шешуге қолдану - Сыздықова, Н.К.; Бейсенова, Д.Р. (Қарму басп., 2012)
Мақалада қолданбалы есептерді шешуге Microsoft Excel электрондық редакторының қолданылуы қарастырылады. Мұнда тиімді жоспарды іздеу əдістерінің бірі көрсетілген. Негізгі міндеті ресурстар шектеулі болғанда шығынды минималдау болып табылады. Мақсатқа жету үшін Microsoft Excel бағдарламасының «Поиск решения» қондырмасын қолдандық. Мақалада есептің математикалық моделі көрсетілген, берілген есептің шешуі көрнекі түрде сипатталған.
Применение программы MS Excel для решения прикладных задач
Application of the MS Excel program for applied tasks
Keywords: сызықты бағдарламалау; электронды редактор; тиімді жоспар; есептің математикалық моделі