Геометрияда кеңістіктік есептерді шығару тәстілдері - Кошанова, М.Д.; Дуйсеева, Г.О.; Хабибуллаева, У.А. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мектеп окушыларының кеңістіктік ойлау қабілеттерін қалыптастыруда стереометриялық есептердің маңызы зор. Бұл мақалада орта мектептегі жоғары сынып оқушыларына геометриялық есептердің шығару жолдары келтірілді. Көпжақтар мен айналу денелеріне арналған есептер геометрия пәнінен жоғары сыныпта. Жаратылыстану-математика бағытындағы және бейіндік сыныптары оқушылары ушін аса маңызды, кқрделі тақырыптардын 6ipi болып саналады.
Keywords: геометрия; стереометрия; бурыш; ушбурыш; кещспкпк ойлау; кеңістік кескін